Input:

54/2025 Sb., Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů Garance

č. 54/2025 Sb., Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů
VYHLÁŠKA
ze dne 20. února 2025,
kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb., zákona č. 138/2014 Sb., zákona č. 180/2016 Sb. a zákona č. 174/2021 Sb.:
Čl. I
Vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb. a vyhlášky č. 129/2019 Sb., se mění takto:
1. V § 1 se číslo „6” nahrazuje číslem „7”.
2. Přílohy č. 1 a 2 znějí:
„Příloha č. 1
Fyzikálně-chemické rozbory
 
Číslo
Rozbor
Výše náhrady nákladů v Kč
1.
Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC
1 340
2.
Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC
2 590
3.
Stanovení napadení těstovin škůdci
90
4.
Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin
130
5.
Stanovení očkovitosti těstovin
70
6.
Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích
290
7.
Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích
470
8.
Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích
570
9.
Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích
210
10.
Stanovení příměsi ve strouhance
70
11.
Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích
570
12.
Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích
470
13.
Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích
130
14.
Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách
270
15.
Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorla ve zmrzlinách
570
16.
Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu
330
17.
Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu
470
18.
Stanovení čokoládové polevy formované, máčené
220
19.
Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu
330
20.
Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu
560
21.
Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích
260
22.
Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích
330
23.
Stanovení barvy cukrovarských výrobků
290
24.
Stanovení granulometrického složení u řepného cukru
130
25.
Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích
290
26.
Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích
70
27.
Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích
340
28.
Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu
160
29.
Stanovení stipů ve škrobu
70
30.
Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu
160
31.
Stanovení barvy piva
260
32.
Výpočet využitelné energie piva
70